lördag 23 augusti 2008

Födelsedagsklänning, en färdig, två kvar

Tre utav mina syskon passade på att skaffa barn samma år, alla tre nästan samtidigt, min bror fick barn dagen efter min syster. De låg alltså på BB samtidigt. Ganska komiskt. Min styvsyster födde någon månad tidigare, alla tre fick tjejer. Nu fyller dessa små stjärnor 2 år. Tänk vad tiden går fort.

Missadde Filippas kalas som var förra helgen (min styvsysters lilla tjej), nästa helg är det dax för kalas för min brors lille Tilde. Hon är en riktig färgglad liten tjej, lite nervöst att sy till dem faktiskt... Har försökt kolla in hennes kläder varje gång jag träffat henne. De bor i småland så jag ser dem inte så ofta. Jag vet att de använder kläder från Lollopard, Villervalla m.m. Villervalla har för övrigt underbara kläder/färger. Gillar dem skarpt..... Så jag hittade ett tyg som jag nog tror kan passa damen (och föräldrarna med för den delen).

Så här mina damer och herrar kommer resultatet.......(Jag är ganska säker på att de inte är inne och kikar på denna bloggen ännu så jag vågar lägga in den här)


En Omlottklänning med raglanärm (syns inte så bra på bilden), tyget är rött riktigt rött, mycket finare i färgen än vad bilden visar här på bloggen..
Jag fegade lite, först hade jag planer på att sätta dit riktigtriktigt grönt kantband, men jag tonade ner det lite med svart istället. Och så här efter, så är jag nöjd med färgvalet. Har ju tyg kvar, så planer finns på en likadan men med det gröna kantbandet istället.


Tyget kommer från Hemtex, kantbanden har jag gjort själv av tyg från Ikea. Mönstret utgick jag ifrån Gynthers "Sy till barnen", men ändrade ärmarna, förlängde och gjorde ranglanärm på.
Ska köpa ett par strumpbyxor till klänningen, behöver lite råd, har hittat två stycken jag tycker skulle passa, vad tycker ni?


(Bilderna är från H&M)

Så.. Nu är en klänning färdig, nu ska jag sy två till. Vet tyg till en... Men det blir att visa upp efter de har skickats/lämnats över, för jag tror att de andra två syskonen snokar runt här då o då. ;-)







7 kommentarer:

[ LiEmEl ] sa...

underbar klänning, den där ligger på listan över to-do grejer här hemma me, köpte just det tyget för o göra just en snarlik klänning du gjort =) kul o se att den verkligen blev så underbar som jag tänkt mej =) jättefin.
o jag skulle nog satsa på dom randiga strumpbyxorna av dom två.

Anonym sa...

jag hade nog valt de prickiga strumpbyxorna till denna klänningen men de randiga är ju fina de med :) underbar klänning och tyget är jättefint!

Anonym sa...

Det ser ju inte ut som om strumporna på bilderna har samma färger som klänningen, men det kanske bara är bilderna. Frågan är om det inte skulle vara snyggast med ett par enfärgade strumpor,då kommer ju klänningen fram bättre?
Kanske strumpor i samma färg som prickarna, är det rosa?
Ett annat alternativ som jag tror på är blockrandiga strumpor i klänningens färger, men det kanske blir värre... kan tänka mig att katvig eler pop skulle kunna ha...
Annars som sagt tror jag på enfärgat!
Vad jobbig jag är.. du ville ju bara ha åsikt om de två du valt ut... ;-)

Men klänningen är verkligen en riktig karamell!

Anonym sa...

jag har en nominering till dej på min blog :)

Lillen&Jag sa...

Nu har jag hittat de perfekta strumpbyxorna.. Enligt mig. :-)
Svart/röd randiga med svarta kanter. Färgglatt, presis som lilla tjejen som ska ha dem.

OttoPippi sa...

Då har du att sy nu då :-) :-)

Tycker att denna färgglada blev urläcker!!

Anonym sa...

Den är grymt snygg. Klassisk, återhållsam men sticker ändå ut. Gillar färgkombon jättemycket. Det blir urfräckt med svart och rödrandiga strumbyxor till.